Skip to main content
Hva slags alarmsystem trenger ditt borettslag?

Hva slags alarmsystem trenger ditt borettslag?

Del:

Det finnes mange måter å beskytte et borettslag på. Borettslagets styre har ansvar for det umiddelbare området rundt boenhetene, inkludert fellesområder, yttertak og fasader. Brannsikkerhet og sikring mot innbrudd eller hærverk gjelder også her. Slike risikoer kan forebygges med et alarmsystem. 

Brannalarm er styrets ansvar

I kravene fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) heter det: 

Styret er ansvarlig for at brannsikkerheten i bygningene er ivaretatt på en forsikringsmessig måte. Det er eier, representert ved styret i borettslag eller sameiet, som har ansvaret for at det blir montert røykvarsler i hver boenhet. 

Det vil si at styret skal sørge for at borettslaget har et fungerende sikkerhetssystem. Brannvarslingsanlegg, røykvarslere, slokkeutstyr og rømningsveier skal være i orden til enhver tid. Regelmessig kontroll og vedlikehold sikrer dette. I tillegg må styret minne beboerne om at alarmene innenfor beboerens fire vegger må oppfylle gitte krav, og kontrollere disse med jevne mellomrom.

Hver etasje skal ha minimum én røykvarsler. Med en optisk seriekoblet røykvarsler, får du både lokal røykdetektor og røyksensor for borettslagets alarmsystem. Varsler den røyk, vil den aktivere og utløse de andre alarmene i systemet. Til gjengjeld vil røykvarsleren aktiveres og utløses når en annen røykvarsler registrerer røyk et annet sted i bygget. 

Med Sikkerhetsgruppens seriekoblede røykvarsler, får du også alarm via vår døgnbemannede alarmstasjon. Vi kommuniserer direkte med røykvarsleren. Vi vil ringe opp personen registrert på adressen hvor alarmen er utløst for kontroll, og varsle de aktuelle naboene. 

All installasjon eller leie av brannvarslere, kontroll av slokkeutstyr, samt service og vedlikehold kan avtales gjennom Sikkerhetsgruppen. Vi tilbyr også brannslukningsutstyr og ettersyn og årskontroller av brunnslukningsapparater, samt årlig batteriskift av røykvarslere, uavhengig om de er montert av oss eller egne lokale som du har fra før. Vi kan også sende rapport på brannvernet til styret. 

Les også: Sjekk røykvarsleren og brannslukningsutstyret

Utendørs kamera med alarmsystem

Skulle innbrudd eller hærverk forekomme på boligområdet, er et kamera nyttig å ha. Den vil gi oversikt over hva som har skjedd og hvem som har stått bak. Vi kan anbefale en løsning med realtidsovervåkning da den vil forhindre uønsket aktivitet før skaden er skjedd. Her benyttes videoovervåkning, lyd og tett samarbeid mellom deg og et vaktselskap til å drive uønskede personer vekk fra området. Samtidig som en vekter blir tilkalt, blir også politiet informert og er beredt til å rykke ut om det skulle bli nødvendig. 

Et alarmsystem som gir beskjed på app

Et videokamera kan dessuten varsle om mistenkelig aktivitet på egenhånd. Med et appstyrt utendørskamera kan du være hvor som helst med internettdekning, og se video i sanntid mens du tar opptak fra mobilen. Kameraet vil varsle deg så fort det registrerer bevegelse. Fordi du kan lære kameraet hva det skal oppfatte som mistenkelig, vil du bli varslet når hendelser avviker fra normalen. Ubudne gjester ved eksempelvis inngangspartiet vil du derfor kunne håndtere umiddelbart. Ettersom mesteparten av uønsket aktivitet skjer på nattestid, er kameraet utstyrt med infrarødt lys, som kan se i mørket. 

Heisalarm med utrykning

Alarmer trengs ikke bare for å forhindre innbrudd eller ulykker. De kan òg brukes til å varsle om uheldig driftsstans, for eksempel i heisen. Det stilles krav til heisalarm med to-veis kommunikasjonsenhet, så vi anbefaler derfor å installere en heisalarm som kobles direkte til en bemannet alarmstasjon. Så fort vedkommende aktiverer alarmen med knappen, vil beredskapsvakten få beskjed og rykke ut uansett tid på døgnet. 

Trenger du flere tips til produkter som må kontrolleres i ditt borettslag? Sikkerhetsgruppen kan hjelpe deg. Vi både leverer og gjør vedlikehold på moderne alarmløsninger. Bestiller du et alarmsystem fra oss, får du utrykningsgaranti på ti minutter. Ta kontakt med oss i dag!