Skip to main content
Derfor bør du velge seriekoblede røykvarslere

Derfor bør du velge seriekoblede røykvarslere

Del:

Er det lenge siden du har tenkt over røykvarslerne i hjemmet? Vet du om det systemet du har i dag varsler tilstrekkelig? Det er noen ting i livet som er viktigere enn andre, og brannsikkerheten hjemme er en sånn ting. 

Vi forklarer hvorfor seriekoblede røykvarslere er så viktig.

Hva er viktig for god brannsikkerhet hjemme? 

Det er flere ting du kan tenke på når det kommer til brannsikkerhet i hjemmet, men det aller viktigste tiltaket er å ha fungerende røykvarslere. En røykvarsler er en relativt billig livsforsikring – å ikke ha en som fungerer kan koste dyrt. En røykvarsler skal varsle deg tydelig nok til at du våkner av den om natten og den skal høres i alle rom. 

I tillegg til røykvarslere er det lovpålagt å ha et brannslukningsapparat i alle hjem. Det er også viktig å ha et brannteppe til å slukke mindre branner. Ved å være bevisst på hvordan brann oppstår og unngå farlige situasjoner har du kommet langt. Skulle du oppleve brann og være i tvil på om du burde ringe brannvesenet – ring 110. Heller en gang for mye enn for lite.

Les også: Sjekk røykvarsleren og brannslukningsutstyret!

Hvorfor er det lurt med seriekoblede røykvarslere?

Seriekoblede røykvarslere er som helt vanlige røykvarslere, bare at de snakker sammen. Hvis en av varslerne oppdager røyk, vil de andre også gå av. Dette gjør at om det brenner på kjøkkenet eller i kjellerstua, mens du sover i andre etasje, vil du vekkes uansett. Det er spesielt viktig med seriekoblede røykvarslere i boliger hvor du ikke hører de aktuelle røykvarslerne i alle rom. 

Hvis du velger seriekoblede røykvarslere fra Sikkerhetsgruppen vil du i tillegg bli varslet av vår alarmsentral. Da er du garantert at du vekkes og vil få hjelp til hvordan du kan håndtere situasjonen. Om du ikke er hjemme når alarmen går, vil beskjeden fra alarmsentralen kunne berge store verdier, husdyr som er alene hjemme eller omkringliggende bygg.

Hvor ofte må batteriene byttes? 

Batteriene må skiftes hvert år, men som alarmkunde hos Sikkerhetsgruppen, slipper du å tenke på dette. Vi overvåker røykvarslere tilknyttet til boligalarmen og skifter batteri for deg ved behov. Alarmstasjonen mottar signaler når batteriene må byttes eller når sensoren må rengjøres eller byttes. Batteriene i røykvarslerne våre har en normal levetid på mange år i motsetning til mange av røykvarslerne man får kjøpt i vanlig butikk.

Les også: Slik sikrer du boligen din før du drar på ferie

Vil du vite mer om røykvarslere og andre sikkerhetsalarmer?

Hos Sikkerhetsgruppen har vi lang og bred erfaring når det kommer til røykvarslere og andre typer alarmer. Ta kontakt i dag for en hyggelig og uforpliktende prat – sammen finner vi en løsning som er skreddersydd for ditt behov.