Skip to main content
Hyttestyring med alarmsystem

Hyttestyring med alarmsystem

Del:

Å fjernstyre hytta er blitt mer og mer populært blant norske hytteeiere. Å ringe hytta varm før man kommer frem, eller automatisere visse lamper til å skru seg på om kvelden, er en moderne luksus som mange ikke har lyst til å være foruten. 

Men jo mer moderne en hytte er, desto mer står den i fare for at uvedkommende ønsker å ta seg inn på hytta di. Et effektivt alarmsystem er derfor ekstra nødvendig. Hva om du kunne få alarm og hyttestyring i én og samme pakke? Takket være Sikkerhetsgruppen er det nettopp det du kan. 

App for hyttestyring

Uansett om hytta er som et lite hjem med alt det teknologiske utstyret man trenger, eller det bortgjemte stedet du ønsker å være minst mulig pålogget hverdagens mas, er det noe med det å kunne sikre seg behagelig temperatur ved ankomst. Du har kanskje opplevd å sitte i bilen på vei til hytta og bekymre deg for om noe har frosset i løpet av vinteren, eller lurt på hvor mange timer det tar før hytta er varm nok til at du kan droppe den tjukke ullgenseren? Disse bekymringene kan du lett unngå ved en app for hyttestyring. 

Appen gir deg fullstendig kontroll over termostaten og mer til, og du kan justere temperaturen når enn det passer deg. Det vil si at du ikke bare kan forvarme hytta før du kommer, men også senke temperaturen når du ikke er der. Du trenger ikke nødvendigvis ha en smartovn for å ta denne i bruk. Ved hjelp av smartplugger som installeres mellom veggkontakten og ovnen, kan du anvende denne teknologien på panelovnen, oljeovnen eller hvilket som helst utstyr på hytta. 

Overvåk temperaturen på hytta

Appen gir deg også kontroll over hyttas strømforbruk. Ikke bare kan du se sammenlagt forbruk, men også hvor mye strøm hvert enkelt apparat bruker. Er det for eksempel oppvarmingen av varmtvann som tar mest energi, eller gulvvarmen på badet? Med full oversikt over strømprisene og strømforbruket, kan du prioritere hvor forbruket skal gå slik det passer best for deg. Her kan du også legge opp automasjoner til tidene av døgnet med lavest strømpris.

Med innsikten som appen tilbyr vil det være lettere å finne smarte strømbesparende løsninger, som for eksempel å skru av ovnene om natta. Det kan også gjøre morgenene mer behagelige, ved å starte oppvarmingen av visse rom før du står opp, eller å starte kaffetrakteren fra senga. Med de automatiske mulighetene kan du også sørge for at noen av lysene i vinduene går på når mørket faller, slik at innbruddstyver ikke tør å prøve seg. Dette er en av de nyttige sikkerhetsfunksjonene ved hyttestyring, men langt ifra den eneste. 

Les også: – Sikkerhetsgruppen var et helt åpenbart valg for oss

FG-godkjent alarm

Det har seg nemlig slik at du kan kombinere alle de behagelige funksjonene med hyttestyring med et alarmsystem. Sikkerheten på hytta blir ivaretatt gjennom et trådløst FG-godkjent system, som altså er nøye testet av fagpersoner i godkjenningsnemnd, og tilfredsstiller forsikringsselskapenes krav til sikkerhet. Alarmsystemet kommer til å varsle deg både ved tilfeller av brann og innbrudd, og du kan aktivere og deaktivere alarmen slik det passer deg. 

Utendørs kamera på hytta

Har det falt mye snø i vinterferien? Hvor mye måking må du egentlig gjøre når du kommer fram? Med et utendørs kamera installert på hytteveggen, kan du få svar på dette allerede før avreise ved å sjekke overvåkningsbildene. Disse bildene vil komme godt med dersom du skulle være så uheldig å oppleve innbrudd på hytta. 

På samme måte som du kan overvåke temperaturen, kan du også overvåke aktiviteten på hytteområdet via vårt HD-utendørskamera. Om du er bortreist og hytta står i fred, og du plutselig får en notifikasjon om bevegelse ved inngangspartiet, vet du at noe er på ferde. Gjennom appen kan du umiddelbart sjekke om det bare er et dyr som har trasket inn i kameraets synsfelt, eller om det faktisk er grunn til å slå alarm. 

Våre kameraer er laget for å tåle kulde, varme, regn og vind, og er altså perfekte for det norske klimaet, selv på kalde vinterfjell.

Les også: Gjør hjemmet ditt tryggere med overvåkningskamera

Alarmpakke med maksimal sikkerhet

Hos Sikkerhetsgruppen får du et komplett system med hyttestyring og alarm i ett. I visse områder tilbyr vi også vekterutrykning når alarmen aktiveres, avhengig av hvor hytta befinner seg. Les mer om vår alarmpakke her.